sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Cele mai bune platforme de creare a blogului tau

Sursa foto: blogger.com

Daca vrei sa iti creezi un blog, iti voi recomanda astazi unele dintre cele mai bune platforme de blogging.

Mai intai de toate, veti avea nevoie de o nisa. Ce este o nisa? O nisa este un domeniu despre care esti interesat si de care poti scrie fara sa te plictisesti sau fara sa scrii din obligatie. Nisele sunt foarte diverse, de exemplu: IT, bucatarie, stiri, etc.


Dupa ce ti-ai ales nisa, vei avea nevoie de un nume pentru blogul tau. Lasa-ti imaginatia sa lucreze. De exemplu, daca este de IT poti folosi IT Now sau Revista IT. Nume sunt fara numar, ce iti trebuie este doar imaginatie.

Dupa ce ti-ai ales un nume va trebui sa te gandesti daca blogul tau sa fie gratis sau contra-cost. Cel mai bine este sa incepi cu unul gratis, cu sub-domeniu pana faci ceva trafic, iar dupa poti sa iti cumperi un domeniu .ro sau altul.

Acum ai de ales dintre doua platforme gratis de blogging: Blogger si Wordpress.com.

Blogger este oferit de Google, ii poti customiza tema, poti adauga anunturi pe el (Adsense, etc.), poti schimba domeniul oricand vrei.

Wordpress.com are o multime de teme si gratis si premium, dar are multe restrictionari. De exemplu, daca vrei sa iti redirectionezi blogul catre alta adresa va trebui sa platesti un dolar (parca unul era) pe luna.

Alt dezavantaj este ca nu poti monetiza un blog pe Wordpress.com, decat cu articole platite sau afiliere. Cu afilierea nu cred ca este permis, dar poti sa folosesti goo.gl sau bitly.

Pentru SEO, cel mai bun este Blogger, deoarece apartine de Googe, dar si Wordpress.com este bun atata timp cat scrii articol relvante, de minim 300 de cuvinte (pentru a le numara poti folosi Word Count Tools sau alte site-uri inrudite), folosesti etichete (tag-uri) si pui un titlu, de asemenea, relevant.

In afara de Blogger si Wordpress.com, mai poti folosi si urmatoarele platforme pentru a iti realiza un blog gratis:
  • Webnode, doar ca iti da un sablon gata creat si va trebui sa editezi titlul si toate informatiile din el. Nu prea as recomanda sa iti faci blog aici, dar merita incercat. 
  •  Wix. O multime de sabloane si destul de bine optimizat SEO. 
  •  Over-Blog. Fa-ti un blog gratis si castiga bani activand Royalties Partnership Program din setarile blogului tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu